Netanijahu i Abas telefonom o nastradaloj bebi

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu u telefonskom razgovoru sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom osudio je ubistvo jednogodišnje bebe.

Izvor: B92

Petak, 31.07.2015.

17:29

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, Netanijahu je obećao istragu o tom slučaju.

Dečak po imenu Ali Davabša izgoreo je u požaru za koji se veruje da su ga podmetnuli izraelski naseljenici, a otac, majka i brat su zadobili teške opekotine.

"Svi u Izraelu su šokirani terorističkim napadom na porodicu Davabša" u kojem je nastradao 18-mesečni dečak, rekao je Netanijahu Abasu, saopštila je kancelarija izraelskog premijera.

"Moramo zajedno da se borimo protiv terorizma, bez obzira sa koje strane on dolazi", rekao je on i dodao da je naložio izraelskim bezbednosnim snagama da "upotrebe sve mere kako bi otkrile ubice".

Ovo je inače jedan od retkih razgovora između Abasa i Netanijahua, a izraelski premijer je kasnije posetio bolnicu gde se majka i brat preminule bebe oporavljaju od teških opekotina, preneo je AFP.

Ranije u toku dana Evropska unija je od izraelskih vlasti zatražila da sprovedu hitnu istragu o napadu jevrejskih naseljenika na palestinsku porodicu na Zapadnoj Obali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: