SNS: Balaševićeva stabla posečena zbog bezbednosti

Srpska napredna stranka saopštila je da su stabla, koja se u Novom Sadu nazivaju "Balaševićeva", uklonjena i posečena radi bezbednosti ljudi i imovine.

Izvor: B92

Utorak, 28.07.2015.

20:49

Default images

"Stabla su uklonjena zbog pucanja betona i otežavanja kretanja slepih ljudi, kao i samog ugrožavanja javne imovine zbog prevelikog korenja drveća”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao pokrajinski poslanik SNS-a Damir Zobenica.

On je odbacio kritike predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslava Vasina i ocenio da Vasin i predsednik DS-a Bojan Pajtić “imaju problem da podrže sistematsko uvođenje rada i poštovanja svih gradskih službi”.

Vasin je juče oštro kritikovao one koji su posekli drveće koje je zasadila porodica pevača Đorđa Balaševića u centru Novog Sada i ocenio da su to uradili oni koji pevaču nikada nisu oprostili što se otvoreno suprotstavljao politici koja je vođena devedesetih godina prošlog veka u Srbiji.

“Seča drveća koja su s ljubavlju zasađena ne predstavlja samo malograđanski napad na Balaševića, nego turbo folk suprostavljanje njegovoj slici Vojvodine. Mnogo je lepše da te pamte po pesmama, nego po testerama”, naveo je Vasin.

Pročitajte još: Stabla koja je Đorđe Balašević pre više godina posadio u znak pažnje prema supruzi uklonjena su po nalogu Komunalne inspekcije, navodi "Gradsko zelenilo".

Ćerka novosadskog kantautora Đorđa Balaševića, Jelena Balašević, objavila je na društvenoj mreži Fejsbuk fotografije posečenih stabala koje je njen otac zasadio u čast supruge Olivere, javlja novosadski portal 021.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: