U Zrenjaninu 30 stepeni, na Kopu 17

U Srbiji je najtoplije u Zrenjaninu, gde je u 13 časova izmereno 30 stepeni, a najsvežije je na Kopaoniku, gde je temperatura 17 stepeni.

Izvor: B92

Petak, 03.07.2015.

13:19

Default images
Thinkstock

U Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Velikom Gradištu i Ćupriji izmereno je 29 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na Paliću, u Banatskom Karlovcu, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci, Negotinu, Nišu i Leskovcu izmereno je 28 stepeni.

U Kragujevcu, Požegi, Kraljevu, Kruševcu, Zaječaru i Vranju izmereno je 27, Kuršumliji i Dimitrovgradu 26, na Zlatiboru i u Sjenici 22, a na Crnom Vrhu 20 stepeni.

RHMZ je upozorio ranije danas da se na području Srbije do 8. jula očekuju visoke temperature i da će u subotu i nedelju u većini mesta maksimalna temperatura biti od 30 do 34, a da će od ponedeljka do srede biti još toplije, od 34 do 37 stepeni.

Sutra će u Srbiji biti pretežno suncano i toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 27 do 32 stepena.

U planinskim predelima na istoku i jugoistoku, posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Jutarnja temperatura vazduha kretaće se od 11 do 19 stepeni, a vetar će biti uglavnom slab promenljivog pravca.

I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo vreme sa slabim vetrom promenljivog pravca, jutarnjom temperaturom vazduha oko 19, a najvišom dnevnom oko 31 stepen.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 11. jula, biti sunčano i veoma toplo vreme, a od nedelje maksimalne vrednosti biće od 32 do 38 stepeni.

U sredu krajem dana i u toku noći u severnim i zapadnim, a u četvrtak i u ostalim krajevima, očekuje se osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Zatim će do kraja perioda biti pretežno sunčano vreme sa temperaturama u granicama prosečnih vrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: