Šešelj: Zdraviji sam od Nikolića i Vučića

SRS je održala skup u Beogradu sa kojeg je Vojislav Šešelj poručio da će, posle vanrednih izbora, formirati prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 28.06.2015.

18:41

Default images
foto: B92

Čelnici stranke pozvali su da se na aktuelnu vlast izvrši pritisak kako bi bili raspisani prevremeni izbori.

Šešelj je takođe optužio vladu premijera Aleksandra Vučića da je zemlju dovela u duboku krizu i od njega zatražio da ne ide u Srebrenicu.

"Sigurno ću biti u stanju da vas povedem u izbornu pobedu i formiram prvu radikalsku vladu posle Milana Stojadinovića", poručio je lider SRS i pozvao srpske patriote da se spreme za preuzimanje vlasti.

Šešelj je takođe poručio "naprednjačkom režimu" da je bilo dosta korupcije i pljačke, a predsednika Srbije Tomislava Nikolića označio kao "glavnog pljačkaša".

"Dosta je bilo savijanja šije pred zapadnom silom, moljakanja da nas prime u EU, poručujemo Vučiću da nema pravo da ode 11. jula u Srebrenicu, jer bi tako ponizio Srbjiu i celi srpski narod", naglasio je Šešelj.
foto: B92
Šef radikala je rekao i da su "zapadne gazde", kada suodlučile da "odbace na smetlište istorije one koje su dovili 5. oktobra 2000. godine, našli nove koji će im verno služiti, a to su naprednjaci".

Šešelj je, govoreći o naprednjacima, rekao da su to bili "ljudi koji su izdali ideologiju srpskog nacionalizma, odrekli se političke platforme srpskog radikalizma i stavili u službu srpskog neprijatelja, promenivši svoja ubeđenja".

Premijera Vučić i predsednika Srbije Tomislava Nikolića optužio je za pogoršanje ekonomske situacije, rekavš da je kriza dublja, a spoljni dugovi skoro udvostručeni u odnosu na one do koje su dovele "dosmanlije".

Šešelj je takođe kritikovao što vlast želi Srbiju da uvede u EU, koja je, po njemu, unija u kojoj su skoncetrisani svi srpski neprijatelji.

Proteklih sedam meseci SRS je, kako je kazao, pod punom medijskom blokadom, a pominje se samo njegovo zdravstveno stanje.

Šešelj je naglasio da je zdraviji od Vučića i Nikolića.

Na skupu je govorio i zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović, koji je rekao da "se od Božije ruke niko ne može sakriti".

"Sve što su obećali su izneverili. Pokušavaju da nas ubede da u Srbiji nema više snage i nade, ali nije sve časno pobeđeno. Srbija ima snage, a ta snaga je SRS", uveren je Šarović i pozvao građane na "borbu do pobede" i da stanu uz lidera stranke.

Potpredsednik SRS Milorad Mirčić istakao je da je u Srbiji došlo vreme da se menja vlast, koja je, kako je rekao, Srbiju uvukla u duboku političku i ekonomsku krizu.

"Njihov dolazak na vlast bio uslovljen od Vašingtona i Brisela predajom Kosova. Međutim ne završava se time, već će na red doći srpska Vojvodina i Raška oblast", rekao je Mirčić.

Na mitingu je govorila i predsednica Izvršnog odbora SRS Vjerica Radeta koja je rekla da su korupcija i kriminal u svim sferama društva, kao i potpredsednik Skupštine Kosova Dobrosav Dobrić koji je kritikovao ulazak Srba u kosovske institucije.

Na kraju skupa simbolično je proneta "buktinja srpskog radikalizma" kroz centar Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: