Nikolić čestitao predsedniku Poljske

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je Andžeju Dudi izbor za predsednika Poljske.

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2015.

15:48

Default images
Foto: Beta, AP

Osim toga, Nikolić je izrazio uverenje da će dve države i za vreme njegovog mandata nastaviti da jačaju odnose i unapređuju saradnju.

"Odnosi između Srbije i Poljske zasnovani su na tradicionalnoj bliskosti i prijateljstvu naših naroda i počivaju na čvrstim temeljima međusobnog razumevanja i uvažavanja. Srbija u Poljskoj vidi bliskog prijatelja i visoko ceni podršku Vaše zemlje našim naporima da postanemo deo Evropske unije", navodi se u čestitki predsednika.

Nikolić je izrazio uverenje da će Srbija i Poljska i u vreme mandata Dude nastaviti da jačaju odnose i unapređuju svestranu bilateralnu saradnju, u obostranom interesu dva naroda, navodi se u čestitki.

"Povodom Vašeg izbora na funkciju predsednika Republike Poljske, u ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najbolje želje za uspešno obavljanje te odgovorne dužnosti", navodi se u čestitki, saopštila je služba za saradnju sa medijima.

U Poljskoj je u nedelju održan drugi krug predsedničkih izbora na kojima je pobedu odneo konzervativac Andžej Duda sa 51,55 odsto glasova, a njegov protivkandidat doskorašnji predsednik Bronislav Komorovski 48,45 odsto glasova, saopštila je Centralna izborna komisija.

Duda (43) će preuzeti dužnost u avgustu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: