Džihadista bazukom ubio zatvorenika

Video na kojem džihadista ID-a, kosovski Albanac Lavrdim Muhadžeri, ubija sirijskog borca koristeći bazuku šokirao je svet, javlja Internešenel biznis tajms.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.05.2015.

22:25

Default images
Foto: Beta, AP

Taj video-klip objavio je jedan sirijski medijski aktivista i na njemu se vidi brutalna egzekucija nad Ibrahimom Šraidehom, koji je ubijen jer se borio protiv ID.

Šraideh je mlad čovek iz sirijske provincije Deir ez Zor. On je ubijen u sredu.

Aktivista medijske grupe RBSS koja je objavila video snimak egzekucije, koristeći ratno ime Abu Mohamed, potvrdio je za Aj-bi tajms da je Šraideh ubijen 20. maja u gradu Abu Hamam, da je bio Sirijac, povezan sa Slobodnom sirijskom armijom.

Abu Mohamed je rekao da je osoba sa bradom, koja je ubila Šraideha bazukom, kosovski Albanac po imenu Lavrdim Muhadžeri koji se nalazi na interpolovoj poternici.

Na snimku egzekucije, borci ID ispituju mladog Sirijca koji je rekao da je tokom borbe ubio iz bazuke dvojicu boraca ID. Borci ID su posle toga objavili da će osveta za to biti "oko za oko".

Borci ID dalje na snimku kažu da će osvetiti svoju braću ubijajući neprijatelja, kao što to Alah od njih traži.

Nakon zvukova slavlja, borac ID ispaljuje raketu na Sirijca, a video se završava tima što borci ID uzvikuju "Alahu akbar" (Bog je veliki), preneo je Aj-bi tajms.

Pre izvesnog vremena, kurdske snage su objavile vest da je kosovski džihadista Mudžheri ubijen tokom borbi, što se, izgleda, pokazalo kao netačno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: