Kenija: U sukobima 75 mrtvih

Oko 75 ljudi ubijeno je za četiri dana u sukobima između dva domorodačka naroda na severu Kenije, saopštio je Crveni krst.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

07:03

Default images

"U protekla četiri dana stradalo je skoro 75 Kenijaca. Čemu to? U 21. veku ne možemo dozvoliti da se Kenijci međusobno ubijaju - naročito te zajednice koje dolaze iz vrlo marginalizovanog okruženja", izjavio je šef Crvenog krsta Kenije Abas Gulet.

Nasilje je počelo u oblastima Turkana i Istočni Pokot, na severu Kenije, a ima izveštaja o sukobima i u obližnjim regionima Marsabit, Samburu i Baringo, navodi AFP.

Pripadnici domorodačkog naroda Turkana u ponedeljak su napali selo naroda Pokot u oblasti duž granice između distrikta Turkana i Istočni Pokot, gde su česti sukobi između te dve zajednice.

"Ubijeno je 54 pripadnika dve etničke zajednice Pokot i Turkana... to je veoma tužno", rekao je Gulet, dodajući da su među poginulima pet žena i četvoro dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: