Milionska fontana po Palminoj ideji

U Jagodini dočekuju nov talas turista gradnjom fontane dužine preko 120 metara, za koju kažu da je izgrađena za 12 dana.

Izvor: B92

Petak, 01.05.2015.

20:36

Default images

Ona se nalazi u izletištu Potok, pored Akva-parka i Zoološkog vrta. U nju je uloženo više od šest miliona dinara.

Fontana u obliku jagode, na koju se nastavlja još jedna dužine preko 120 metara, nova je turistička atrakcija Jagodine.

Građani su oduševljeni i za višemilionsko ulaganje grada imaju samo reči hvale. Oni navode da je ovo dobar potez, odlično rešenje za turizam, da nemaju zamerke, ali i da nemaju pojma da li je u nju uloženo previše novca.

Najvažnije u Srbiji jeste da se privuku novi investitori, otvaraju nova radna mesta i nude turističke atrakcije poput ove fontane, objašnjava predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković i dodaje da političari ne smeju da dangube ni jedan jedini dan.

Za manje od dve nedelje fontanu su napravili radnici Javnog komunalnog preduzeća “Standard“ iz Jagodine.

U njenu izgradnju je utrošeno malo novca, rekao je Marković.

“Da sam znao pre 12 dana da Standard ima takve dobre majstore, vredne radnike, naparavili bismo ponudu da konkurišemo kada se bude pravio Beograd na vodi. Sve ovo što vidite kupovali smo direktno od proizvođača. Nismo imali posrednika, tako da sa malim parama smo napravili nešto što vizuleno izgleda da je skupo. A koje su to male pare? Pa ja mislim da neće više da nas košta, sve ovo što vidite, između sedam i osam miliona dinara. Nismo još izračunali ono što smo platili“, istakao je Marković.

Na ovaj način, Jagodina će doći do većih novčanih sredstava jer sada postoji veći motiv za turiste koji će se fotografisati pored fontane, objasnio je prvi čovek Skupštine.

Mediji su pisali da je ova fontana pravljena nalik na one u Dubaiju, međutim, Marković nam je rekao da je ona njegov lični projekat i zamisao. Majstori su izvodili radove strogo prema njegovom nacrtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: