"SNS je fascinirana Pajtićem"

Članovi Srpske napredne stranke su fascinirani liderom DS-a Bojanom Pajtićem, rekla je u Vestima TV B92 Gordana Čomić, potpredsednica vlade u senci.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.03.2015.

21:08

Default images

U TV duelu na temu nedavno formirane vlade u senci, član izvršnog odbora SNS-a Aleksandar Jovičić rekao je da gospodin Pajtić treba da da ostavku na mesto pokrajinskog premijera i da se bavi vladom u senci, kao i da je on opozicija vladi u senci.

Gordana Čomić je objasnila da je najvažnije pitanje za vladu u senci stvaranje dijaloga.

"Želimo da učinimo ono što u Srbiji, u društvu do sada nije bilo - dijalog o rešenjima."

Jovičić, pak, smatra da je prvi korak dijalog između članova vlade u senci i dodaje da "Pajtić hoće da napravi prividnu sliku da se nešto dešava, a taj koncept nije primenjliv".

"Mi od Demokratske stranke nemamo strah, oni ne bi imali vladu u senci da su sprovodili reforme kada su bili na vlasti kao SNS sada. Pošto su tu šansu prokockali sada su vlada u senci, A Pajtić će sednice te vlade organizovati petkom u podne, a tada treba da bude u Vladi Vojvodine. Mi se borimo sa pravim problemima koji potiču još iz vremena Miloševića koje su demokrate udvostručile. Ja ću podržati vladu u senci da što duže ostane vlada u senci", kaže on.

Čomićeva je na to rekla:

"Ideja vlade u senci je upravo da komentarišemo rešenja i da uklonimo komunikaciju tipa ti si uradio ovo, ono... Legitimno je da se vlast obraća svojim biračima sa "Uaa demokrate", jer u politici dobar izgovor para vredi. Ali ne radite to tako da se ne zna da li ste opozicija ili vlast. to je Neproduktivna komunikacija", objašnjava ona, dodavši da je na medijskoj javnosti i svim građanima da procene vladu u senci, da li ona ima znanja i mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: