"Beograd glumi mali Hag"

Evropska komisija bi trebalo da zatraži da Srbija stavi van snage svoj zakon o univerzalnoj jurisdikciji, poručila je hrvatska evrozastupnica Marijana Petir.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.02.2015.

22:49

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Petirova traži da EK nastavi da štiti princip vladavine prava u svim zemljama članicama EU, kao i onima koje to žele da postanu, javlja Hina, a prenosi Jutarnji list.

"Očekujem da Evropska komisija zatraži od Srbije stavljanje van snage članaka 2. i 3. Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine kojim Srbija zloupotrebljava načelo univerzalne jurisdikcije", naglasila je Petir.

Petirova je dodala da je Srbija sebi dodelila ulogu malog Haga i narušila suverenitet Republike Hrvatske i hrvatskih građana, posebno hrvatskog branitelja Veljka Marića.

Srbija na osnovu tog pravnog hibrida može suditi građanima i 17 članica EU koji su se borili kao branitelji u odbrani Hrvatske, naglasila je Petirova, navodi se u saopštenju njene kancelarije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: