DS: Sukob ili jačanje stranke?

Predlog potpredsednika DS Gorana Ješića da Bojan Pajtić podnese ostavku u Vladi APV i vrati se u poslaničke klupe izazvao je različite reakcije u javnosti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.02.2015.

20:07

Default images

Demokrate tvrde da iza svega stoji želja da se ojača stranka.

Bivši član Pajtićeve vlade Goran Ješić kaže da iza njegovog poziva lideru partije da se vrati u poslaničke klupe pre svega stoji interes Demokratske stranke, a ne neke druge, recimo Srpske napredne stranke. Kaže i da bi, ukoliko se Pajtić vrati u republički parlament, umesto njega u vojvođanskoj vladi trebalo da bude opet neko iz DS-a.

“Predlog je bio organizacioni funkcionalni u smilsu da sam nekoliko puta rekao da ne postoji nijedan šef opozicije u Evropi koji ne sedi u parlamentu, da on bude šef poslaničkog kluba prosto bićemo vidljiviji i mislim da će to dramatično da pomogne Demokratskoj stranci da joj poraste rejting i da opet stanemo na noge, sa jedne strane.A sa druge strane očkigledno je da je Bojan Pajtić isključiva meta napada SNS u Vladi Vojvodine i s tim ćemo smanjiti pritisak na vladu Vojvodine“, navodi Ješić.

Na ovaj poziv oglasio se prvi čovek demokrata. Bojan Pajtić kao problem za njegov povratak u republički parlament, u kojem je godinama bio šef poslaničke grupe DS-a, navodi administrativne prepreke.

“Gorane, vratio bih se u Skupštinu još posle izbora za predsednika za DS, ali nemam zakonsko pravo da se vratim u Skupštinu“, napisao je Pajtić na Tviteru.

I šef poslaničke grupe demokrata u Sskupštini Borislav Stefanović navodi da bi za stranku bilo dobro da se prvi čovek stranke vrati u Skupštinu, ali isto tako i da bi demokrate trebalo da brane izbornu volju građana u Vojvodini.

“Ja mislim da je to ako je pravno izvodljivo svakako, ali sumnjam da je pravno izvodljivo. Dakle mislim da nije moguće to izvesti i ne mislim da je pitanju polemika. Nego to je stav Gorana Ješića kao potpredsednika stranke javno iznet i u tom smislu treba pirtati predsednika stranke da li bi on tako nešrto uradio ako je to izvodljivo. Ja mislim da mi kao stranka treba da branimo izbronu volju građana iz 2012. godine u Vojvodini i da ne treba da dozvolimo znajući šta rade, kako se ponašaju, koliko su upropastili svaku opštunu koliko su upraposatili svakuz opštinu“, istakao je Stefanović.

Goran Ješić javno je podržao Dragana Đilasa u stranačkim izborima za predsednika. Ostavku u pokrajinskoj vladi podneo je ubrzo po okončanju izbora u DS-u, na kojima je pobedio Bojan Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: