Kamenovana dva autobusa u Beogradu

Grupa od desetak nasilnika gađala je kamenicama autobus na liniji 511 u Ulici Stevana Filipovića.Kamenovan je i autobus na liniji 55 u Ulici Steve Milutinovića.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Subota, 17.01.2015.

09:58

Default images
Foto: Freeimages.com (Ilustracija)

Oba incidenta dogodila su se sinoć pola sata pre ponoći u beogradskom naselju Železnik.

Autobusu na liniji 511 polupana je šoferšajbna, deo prozora kao i sva stakla na vratima autobusa. Maloletna putnica S.I. je povređena, zadobila je posekotine po licu i rukama, pišu "Večernje novosti".

Grupa koja je, po rečima putnika, brojala više od deset nasilnika, gađala je kamenicama i palicama autobus koji je prošao stanicu kod fabrike "Lola" i kretao se ka Sremčici.

"Putnici su pretrpeli šok i veliki strah, na sve strane je letelo staklo i čulo se udaranje kamenica i palica", rekla je jedna od putnica.

Vozač je kontaktirao policiju koja mu je naložila da nastavi vožnju još nekoliko stanica i zatim zaustavi vozilo do dolaska patrole.

Autobusu na liniji 55 oštećena vrata i far.

Kako je rečeno u MUP-u, policija intezvno traga za napadačima.

Grad Beograd osudio kamenovanje

Grad Beograd oštro je osudio napade na vozila gradskog saobraćaja koja su se sinoć dogodila u naselju Železnik, a u kojima je lakše povređena jedna putnica.

U saopštenju Grada se navodi da je u napadima pričinjena velika materijalna šteta na autobusima i da ti incidenti predstavljaju "veliki izdatak za GSP koji je u veoma teškoj finansijskoj situaciji".

"Ovi vandalski napadi su nedopustivi i za svaku osudu, jer vozila GSP-a pripadaju svim građanima grada Beograda", kaže se u saopštenju.

Prema podacima GSP "Beograd" u poslednjih pet godina dogodilo se više od 650 napada na vozila i više od 250 napada na vozače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: