"Sve više aviona nadleće Bajčetinu"

Organi zaduženi za bezbednost šefa države primetili su pojačanu aktivnost sportskih aviona koji lete na malim visinama iznad kuće predsednika Srbije u Bajčetini

Izvor: Beta, Politika

Subota, 17.01.2015.

10:56

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

To piše savetnik predsednika Srbije Oliver Antić za "Politiku".

"Proverom je utvrđeno da sa tri obližnja sportska aerodroma ugovaraju kao deo panoramskog razgledanja Šumadije i kruženje iznada kuće šefa države", navodi se u tekstu savetnika predsednika Srbije.

Antić je dodao da su organi bezbednosti zaključili da to narušava elementarna pravila bezbednosti predsednika Srbije i predložili odgovarajuće mere.

Antić je istakao da je to tako u svim državama sveta.

Pojedini listovi pisali su ranije da predsednik Srbije traži obustavu letova iznad Bajčetine, odnosno zabranu sportskog i amaterskog letenja, koje uključuje zmajeve i paraglajding, ali i bespilotne letelice poput drona.

Prema navodima medija, od juna do novembra prošle godine ukupno 12 lakih aviona preletelo Bajčetinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: