"Zaključene ocene nećemo potvrditi"

Predsednik SPRS Slobodan Brajković izjavio da će prosvetni radnici zaključiti ocene učenicima ali da njih neće potvrditi odeljensko veće.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.12.2014.

23:44

Default images

"Profesori će oceniti decu i svešće ocene ali nećemo održati odeljensko veće koje potvrđuje ocene", rekao je predsednik Sindikata prosvetnih radnika Srbije gostujući u Dnevniku N1.

Na pitanje šta to konkretno znači, on je odgovorio da prvo polugodište ne može da se završi dok se ne zaključe ocene i da će đaci, nakon raspusta, nastaviti prvo polugodište.

Prema njegovim rečima, nema štete od štrajka prosvetara jer se za 30 minuta, koliko sada traju časovi, obradi metodska jedinica u potpunosti. Brajković napominje da veću štetu čini Vlada smanjenjem plata u obrazovanju.

Komentarišući odgovor Vlade i Ministarstva prosvete da nema para za veće plate, on tvrdi da ih ipak ima jer se odvaja šest milijardi dinara za putovanje ministra i stručna usavršavanja.

"Nama treba pola od toga. Pare od seminara ničemu ne služe", naveo je on.

Na pitanje dokle su štrajkači spremni da idu, Brajković ističe da prosvetni radnici nastavljaju štrajk po zakonu i da bi Vlada trebalo da razgovara sa njima a ne da ođednom odbija njihove predloge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: