Papa osudio "državni terorizam"

Papa Franja oštro je osudio "državni terorizam" koji ubija nevine u isto vreme kada i teroriste, mada nije jasno precizirao na koga se njegova izjava odnosi.

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

18:58

Default images

"Postoji još jedna pretnja, od državnog terorizma", upozorio je poglavar Rimokatoličke crkve po povratku u Vatikanu iz posete Evropskom parlamentu i Savetu Evrope u Strazburu, u Francuskoj,

Papa, međutim, nije jasno precizirao na koga se njegova izjava tačno odnosi.

"Svaka država, na svoju ruku, smatra da ima pravo na ubija teroriste, ali tako mnogo nevinih ljudi gine u isto vreme kada i teroristi. To je vrsta visokog nivoa anarhije koja je veoma opasna", primetio je papa Franja, prenela je agencija AFP.

Francuska agencija navodi da se papini komentari mogu odnositi na pokušaje mnogih vlada, uključujući Siriju, da slome islamske pobunjenike, akciju SAD protiv pripadnika Islamske države i akcije njihovih bespilotnih letilica u Avganistanu i Pakistanu ili izraelske operacije protiv palestinskih ekstremista.

Papa Franja je, međutim, bio jasan kada je rekao da "moramo da se borimo protiv terorizma".

"Ali kada morate zaustavite nepravednog agresora, to mora da se uradi uz međunarodni konsenzus. Nijedna zemlja ne može, na svoju ruku, da zaustavi nepravednog agresora", rekao je papa Franja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: