Horgoš blokiran, gužve na prelazu

Na graničnom prelazu Horgoš velike su gužve jer mađarska strana od jutros ne propušta putnike koji izlaze iz Mađarske i one koji u tu zemlju ulaze, saznaje B92.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 24.10.2014.

13:43

Default images

Jedan od putnika koji satima čeka da uđe u Mađarsku kaže: "Nalazimo se na međugraničnom prostoru od 8.30 jutros. Čuli smo da je Mađarima pao kompjuterski sistem i da mogu da prođu samo putnici iz EU. Međutim, gužva je toliko velika da niko ne može da prođe ni u jednom pravcu. Čujemo da je takva situacija i na ostalim mađarskim prelazima", kaže on.

Prema informacijama Auto-moto saveza Srbije, posle 13.30 sati smanjuju se gužve prilikom prelaska granice na ulasku u zemlju i izlasku iz zemlje, jer je proradio sistem kontrole putnika s mađarske strane.

Do gužvi na tom prelazu, posebno u međuprostoru između Srbije i Mađarske, došlo je zbog toga što je na mađarskom graničnom prelazu "pao sistem kontrole", potvrdio je AMSS.

U Auto-moto savezu Srbije rekli su Tanjugu da na našoj strani graničnog prelaza nije bilo problema, ali da su se gužve stvorile u međuprostoru.

"Prema poslednjim informacijama s našeg graničnog prelaza, saobraćaj se postepeno normalizuje, a gužve su ostale samo u međuprostoru između dve granice", rekao je Jovica Mitić iz AMSS.

On je dodao i da je sada omogućen prelazak granice, po informacijama s naše strane, jer su Mađari osposobili svoj sistem kontrole prelaza granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: