Španija: Četiri osobe nemaju ebolu

Četiri osobe koje su juče u Španiji hospitalizovane zbog sumnje na ebolu, nisu zaražene tom bolešću, pokazali su testovi.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

16:22

Default images

Među tih četvoro nalazi se i putnik iz Nigerije koji je u pratnji policije ambulantnim kolima prevežen sa aerodroma do bolnice.

Troje drugih su jedan sveštenik koji je nedavno boravio u Liberiji, muškarac došao iz Sijera Leonea za kojeg je utvrđeno da ima malariju i jedna osoba koja je bila u kontaktu sa Teresom Romero, prvom koja se u Španiji zarazila od ebole.

Romero je, preneo je AFP, u teškom, ali stabilnom stanju.

Iako je četvoro ljudi bilo negativno na testu, oni moraju da u roku od 72 sata budu podvrgnuti još jednom testu.

Španska vlada je pojačala reakcije na potencijalne slučajeve ebole, nakon što se medicinska sestra iz madridske bolnice - prva osoba van Afrike, inficirala virusom ebole tolom lečenja dva pacijenta koji su stigli iz Afrike, koji su kasnije preminuli.

Virus ebole u Zapadnoj Africi, najgori do sada, usmrtio je skoro 4.500 ljudi, a vlade i farmaceutske kuće širom sveta se utrkuju da nađu lek protiv ove bolesti, koja se proširila čak i na SAD i Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: