Vulin: Pažljivo izrežiran incident

Ministar Aleksandar Vulin izjavio da je incident na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije pažljivo i namerno izrežiran.

Izvor: B92

Sreda, 15.10.2014.

11:15

Default images

''Nemam nikakvu dilemu da je sve što se desilo sinoć na stadionu bilo pažljivo izrežirano i sa samo jednim ciljem: da državu Srbiju prikaže kao zemlju visokog rizika, koja je nebezbedna i nesposobna da primi goste iz sveta'', rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja novinarima.

Prema njegovim rečima, ono što se desilo je sigurno imalo za cilj da izazove nerede i da Beograd prikaže nesposobnim da vodi računa o sebi i svojim gostima.

''Ne mogu da se otmem utisku da ovo itekako ima veze sa dolaskom ruskog predsednika Vladimira Putina, najavljenom paradom i svim danima koje svaki gradjanin Beograda očekuje sa velikim zadovoljstvom i nestrpljenjem'', rekao je Vulin.

On se zahvalio publici na stadionu koja je, kako je rekao, pokazala veliku dozu uzdržanosti i koja je razumela da je to scenario u kome ona ne sme da učestvuje.

'Oni koji su pokušali da donesu zastavu ili šta god da je ono parče platna trebalo da predstavlja očekivali su da ćemo imati krvoproliće na stadionu, a da će se Beogradjani pokazati kao varvari, a oni to nisu'', rekao je Vulin dodajući da se publika pokazala kao ozbiljni ljudi koji vole svoj zemlju i vode računa o ugledu gradu i zemlju.

Ocenjujući da nije bilo lako izdržati provokaciju, Vulin je rekao da je širom KiM, pa čak i u delovima Preševa i Bujanovca, bilo nasilja, koje je očigledno imalo veze sa dogadjajima na stadionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: