"Dogovor UKR-EU staviti na papir"

Vlasti u Kremlju nadaju se da će dogovor o odlaganju implementacije Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i EU konačno biti potvrđen i na papiru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

09:20

Default images

Šef administracije Kremlja Sergej Ivanov podsetio je da je odlaganje primene bio verbalni dogovor. "Odlučeno je da implementacija Sporazuma o pridruživanju između Ukrajine i EU bude odložena za godinu dana, ali to je bio verbalni dogovor. Nadam se da će on biti potvrđen i na papiru", poručio je Ivanov u nedelju.

Ivanov je podsetio da se ukrajinska kriza razbuktala posto je bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič najavio da će potpisivanje sporazuma s EU biti odloženo, preneo je Itar-Tas.

"To je izazvalo proteste na Majdanu, koje su podržale zapadne zemlje. Rezultat je razvoj situacije u jugoistočnoj Ukrajini koja je prerasla u rat, građanski, kažnjenički rat, koji je odneo hiljade života", rekao je Ivanov.

"Ubistva na Majdanu, Krimu, masakr u Odesi, srušeni Boing, granatiranje ukrajinskih gradova, pa sve do nedavne, humanitarne katastrofe - sve su to karike istog lanca. A sada je postignut dogovor o odlaganju implementacije sporazuma s EU", zaključio je Ivanov.

"Imam jedno retoričko pitanje: Za šta ste se vi borili? Sve se završilo istom situacijom kakva je bila i krajem prošle godine i početkom ove, ali je izgubljeno na hiljade života, ljudi su raseljeni i mnogo su propatili", naglasio je Ivanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: