Kutesa: Ovo je burna godina za UN

U Njujorku je počela 69. sednica Generalne skupštine UN na kojoj je novi predsedavajući Sam Kutesa izjavio da je ova godina burna, a predstojeća veoma važna.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

08:06

Default images

Kutesa, ministar spoljnih poslova Ugande, je rekao da će njegovi prioriteti biti da se obezbede sporazumi o novim ciljevima UN po pitanju borbe protiv siromaštva i očuvanja životne sredine.

Glavna debata sledeće nedelje, kojoj će prisustvovati oko 140 svetskih lidera, održaće se u nestabilnom vremenu, kada je svet suočen sa problemima siromaštva, gladi, nezaposlenosti, oružanih sukoba, klimatskih promena, rekao je Kutesa, dodajući da se poslednjih meseci zdravstveni sistemi suočavaju i sa još jednom velikom pretnjom, ebolom, prenela je agencija AP.

Generalna skupština UN jednoglasno je u junu izabrala Kutesu za mesto predsednika Generalne skupštine UN.

Njegov izbor naišao je na kritike američkih organizacija za ljudska prava zbog oštrih anti-gej zakona u Ugandi, u čijem donošenju je i sam učestvovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: