U zemljotresu povređeno 120 ljudi

Guverner Kalifornije Džeri Braun proglasio je vanredno stanje u delovima te države koji su jutros pogodjeni zemljotresom magnitude 6,0.

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2014.

20:23

Default images

Prema poslednjim informacijjama u zemljotresu je povređeno najmanje 120 ljudi.

Guverner je tražio od državnih agencija da pomognu u odgovoru na potres čiji epicentar je bio oko šest kilometara od gradića Napa u vinarskom delu Kalifornije.

Šef vatrogasne službe Nape Džon Kalanan rekao je da je grad iscrpeo svoje resurse u gašenju šest požara, transportu povredjenih do bolnice, pretresu kuća u potrazi za eventualno zarobljenima u njima i pokušajima da sanira curenje gasa, kao i vode iz nekoliko glavnih vodovodnih cevi, i reši probleme sa napajanjem strujom.

U Napi i okolini je, kako je dodao, više od 10.000 domaćinstava bez električne energije.

Kalanan je takodje rekao da je troje povredjenih u kritičnom stanju, medju njima i jedno dete.

U centru gradića ozbiljno su oštećene tri istorijske zgrade i dva tržna centra.

Istražitelji su na terenu, gde pokušavaju da utvrde nivo oštećenja zgrada, mostova i puteva, dodao je on.

Zemljotres je pogodio Zalivsku oblast rano jutros po lokalnom vremenu, a njegov epicentar bio je na dubini manjoj od 11 kilometara, oko 10 kilometara jugozapadno od Nape, u vinarskom kraju Kalifornije, saopštio je Američki geološki zavod. Nakon glavnog potresa, usledilo je više manjih.

Ta oblast se nalazi oko 80 kilometara od Sakramenta i 50 kilometara severoistočno od San Franciska, u kojem se takodje osetio zemljotres, najjaci koji je pogodio Zalivsku oblast od potresa iz 1989. jačine 6,9, kada je poginulo više od 60 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: