Deca sa KiM putuju u R. Srpsku

Deca sa Kosova i Metohije boraviće od nedelje 17. avgusta u sedmodnevnoj poseti Republici Srpskoj, a tom prilikom će biti smeštena u više gradova i opština.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2014.

12:53

Default images

Organizator posete je banjalučki Odbor za pomoć Srbima sa KiM, a osam autobusa dovešće đake uzrasta od 10 do 15 godina iz Kosovske Mitrovice, Gračanice, Banje, Suvog Grla, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Srbice, Istoka, Prilužja, Babinog Mosta i Zvečana.

Deca sa Kosova i Metohije doći će u pratnji direktora i nastavnika iz osnovnih škola koje pohađaju, a biće smešteni u porodicama doktora, dekana, profesora, direktora, političara, sveštenika, nastavnika i radnika iz Banja Luke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Prnjavora, Teslića, Bileće i Gacka.

Sve opštine koje prihvataju decu sa Kosova i Metohije će u nedelju, u kasnim popodnevnim satima, organizovati svečani doček.

Porodice banjalučkih škola "Branko Radičević" i "Sveti Sava" ugostiće učenike istoimenih škola iz Kosovske Mitrovice.

Zbog poplava, od učestvovanja u programu odustale su opštine Šamac, Modriča, Petrovo, Zvornik i Srbac, koje su, kako se prvobitno očekivalo, trebale da prime 50-oro dece iz Lipljana, Zubinog Potoka, Goraždevca, Kosovske Kamenice i Gnjilana.

"Izuzetno smo zadovoljni što je, usprkos velikim nepogodama koje su ove godine zadesile Republiku Srpsku, projekat uspeo i pokazao humanost građana i institucija prema našem narodu na Kosovu i Metohiji, koji se decenijama mukotrpno bori za opstanak i goli život", navodi se u saopštenju Odbora.

U projekat je uključeno oko 800 porodica iz Republike Srpske i sa Kosova i Metohije, nekoliko desetina direktora osnovnih škola, više od 150 nastavnika, oko 20 načelnika i predstavnika gradova i opština, institucije, nekoliko kulturno-umetničkih društava i privrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: