"Dosta je bilo Putina, vreme je..."

Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk rekao je da nove sankcije koje su Moskvi uvele SAD i EU pokazuju da ne uspevaju ruski pokušaji da podele Vašington i Brisel.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.07.2014.

12:36

Default images

"Svi pokušaji Rusije da podeli Evropsku uniju i spreči da se Evropska unija i Sjedinjene Američke Države slože, bili su osuđeni na propast", rekao je Jacenjuk i optužio Moskvu da šalje proruskim snagama na istoku Ukrajine na desetine tenkova, ručne raketne bacače i obaveštajne agente, preneo je Rojters.

Obraćajući se članovima vlade, Jacenjuk je poručio Rusiji da prestane da snabdeva oružjem proruske snage, koje su bile primorane da se povuku u dva najveća regionalna centra, pošto je Kijev pojačao ono što naziva antiterorističkom operacijom na istoku zemlje.

"Dosta je bilo Vladimira Vladimiroviča (Putina). Vreme je da se okonča rat, da se prekine podrška banditima i separatistima i stvaranje velike Rusije na račun Ukrajine", rekao je Jacenjuk.

"Rusko rukovodstvo se zanelo s idejom ruskog nacionalizma i odlučilo da Ukrajina postane ratno pozorište da bi se povećalii rejtinzi podrške ruskoj vladi i liderima", rekao je premijer Ukrajine.

Podsetimo, lideri EU dogovorili su se da pooštre sankcije Moskvi, uključujući i meru da budu kažnjene one ruske firme povezane s aktvnostima kojima se destabilizuje Kijev. Američki spisak sankcija protiv Rusije danas je proširen imenima novih funkcionera i vodećih ruskih kompanija i banaka.

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je da će američke sankcije dovesti odnose s Rusijom "u bezizlaznu situaciju" i da će takve mere izazvati "bumerang efekat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: