Sreda, 09.07.2014.

20:25

Japan spreman da nam šalje eksperte

Japan je spreman da pošalje eksperte kako bi obučavali stručne timove Srbije u oblasti vanrednih situacija, istakao je japanski viceministar Jasutoši Nišimuri.

Izvor: Tanjug

Default images

Nišimura, koji je u kabinetu premijera Japana zadužen za oblast otklanjanja posledica prirodnih katastrofa, rekao je, tokom sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da očekuje veće prisustvo japanskih investitora u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić je pozdravio politiku japanske vlade i istakao da Srbija želi da bude jedan od partnera Japana, iako nije velika zemlja.

On je podržao predlog japanske delegacije da pomogne u obrazovanju mladih u Srbiji u cilju jačanja preduzetničkog duha.

Tema sastanka bila je i poseta delegacije najvećeg japanskog poslovnog udruženja Keidanren, koja je najavljena za septembar ove godine, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: