Utorak, 24.06.2014.

07:04

Nikolić zahvalio Norveškoj za pomoć

Predsednik Srbije zahvalio je danas ministaru spoljnih poslova Norveške Berge Brendeu na pomoći prijateljske Norveške tokom katastrofalnih poplava.

Izvor: Tanjug

Default images

"Norveška je obezbedila dobar standard svojim građanima i ja čestitam Vašem rukovodstvu na tome“ naglasio je Tomislav Nikolić tokom današnjeg susreta.

„Srbija je nakon promena počela da sprovodi reforme, uspešno se bori sa kriminalom, smanjuje budžetski deficit, ali nedavno su je pogodile katastrofalne poplave i sada je situacija još teža“ podvukao je predsednik Srbije i dodao da nam je solidarnost prijatelja u teškom trenutku u kome se nalazimo od neprocenjive važnosti, kaze se u saopštenju pres službe predsednika.

Ministar spoljnih poslova Berge Brende, čija zemlja nije članica EU, istakao je da Norveška podržava proces evropskih integracija Srbije i smatra da će članstvo i put ka EU unaprediti ekonomski rast i razvoj i doneti pozitivne reforme.

"Norveška će pored inicijalnih 3,3 miliona evra dati dodatna dva miliona evra kako bi podržala Srbiju, kako bi pokrenula investicije koje su preko potrebne i kako bi pomogla najugroženijim zato što je srpskoj ekonomiji potreban podsticaj i razvoj da bi se prevazišla ova teška situacija", poručio je on.

"Svi mi u Norveškoj videli smo kako ste se na hrabar način izborili sa ovom prirodnom katastrofom i sa svim njenim silama koje su se obrušile na vašu zemlju", rekao je ministar Brende.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: