Voda se povlači, ostaju problemi

Deo bedema dug tridesetak metara urušio se danas u Zabrežju. Ugroženih nema, ali podzemne vode prete. U celoj opštini Obrenovac problem smeće i kanalizacija.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

16:30

Default images

U okolinim selima nema dovoljno stočne hrane.

Obrenovačkom naselju Zabrežje urušivanje dela bedema nije predstavilo pretnju za građane. Ipak, podzemne vode, koje zbog visokog nivoa reka ne otiču, još predstavljaju veliki problem.

Naselje Rojkovac od danas je bezbedno za povratak radno sposobnog stanovništva koje bi trebalo da pomogne u raščišćavanju nakon povlačenja vode.

Prema rečima reportera B92, najveći problem u Obrenovcu je količina smeća koja se odnosi i koja dostiže i više od 400 tona dnevno. Urušena kanalizacija je još jedan veliki problem koji onemogućava povratak Obrenovčana u njihove domove. Za sada ima samo tehničke vode, ali ona nije niti za kupanje, niti za pranje sudova.

Poljoprivredna domaćinstva imaju najviše problema sa stokom, jer nemaju hranu za životinje.

Kako se voda povlači, sela oko Obrenovca kao što je Veliko Polje otkrivaju sve tužnije prizore i sve više ljudi koji se nalaze u bezizlaznoj situaciji.

Poljoprivredna gazdinstva sa teško oštećenim poljima i propalim prinosima sada se nalaze i na udaru jakog sunca.

Oni koji su imali sreće da spasu stoku sada nemaju čime da je hrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: