Obrenovac: Urušio se deo bedema

Nedavni prodor vode potkopao je temelje odbrambenog zida u Zabrežju u blizini Doma kulture, pa se deo bedema dug tridesetak metara urušio, javljaju "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 30.05.2014.

09:48

Default images

Već se radi na nasipanju terena kako Sava ne bi ponovo ugrozila naselje.

Obrenovačkom naselju Zabrežje zapretile su nove nevolje zbog nedavnih poplava. Tridesetak metara odbrambenog zida u blizini Doma kulture se urušilo.

Za sada nema neposredne opasnosti od proboja vode, ali ukoliko bi Sava počela da raste, mogla bi izazvati novo plavljenje ovog područja.

Kako su za "Novosti" rekli meštani, verovatno je nedavno izlivanje Kolubare potkopalo temelje bedema, odnosno voda je prošla ispod njega, tako da je sada zid jednostavno propao.

Alarmirani su nadležni, tako da trenutno radnici na terenu nasipaju urušeni deo i pokušavaju da to područje učine bezbednim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: