Zanijer ostaje na čelu OEBS-a

Ministri inostranih poslova 57 članica OEBS-a dogovorili su se da produže mandat generalnom sekretaru ove organizacije Lambertu Zanijeru za dodatne tri godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.05.2014.

17:02

Default images

Predsedavajući OEBS-a, šef švajcarske diplomatije Didije Burkhalter pozdravio je reizbor Zanijera, pohvalivši generalnog sekretara za njegov rad na čelu OEBS u promociji vrednosti koje ova organizacija zastupa, obezbeđivanju efektivnosti u funkcionisanju i suočavanju sa zajedničkim pretnjama.

Pošto se države članice suočavaju sa većim brojem bezbednosnih izazova OEBS je postao još važnija platforma za dijalog i saradnju u rešenjima, naglasio je Burkhalter u saopštenju, izražavajući uverenje da će iskustvo Zanijera dalje koristiti organizaciji.

Zanijer je preuzeo dužnost generalnog sekretara jula 2011.godine, a pre toga je od 2002. do 2006. bio direktor Centra za prevenciju konflikata OEBS, te od 2008. do 2011. on je obavljao dužnost specijalnog predstavnika UN za Kosovo i bio je šef UNMIK-a.

Njegov drugi mandat će započeti od 1. jula.

Generalni sekretar deluje kao predstavnik predsedavajućeg OEBS i šef administracije organizacije.

Njega postavlja Savet ministara na mandat od tri godine i može biti reizabran na dodatni mandat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: