Ruski spasioci stižu u Srbiju

Grupa spasilaca iz Rusije večeras bi trebalo da stigne u Srbiju kako bi se pridružila pružanju pomoći ugroženom stanovništvu, piše "Blic".

Izvor: B92, Blic

Četvrtak, 15.05.2014.

20:49

Default images

Ruski avion "Iljušin" sa grupom od 60 spasilaca, prema informacijama tog lista, trebalo je tokom večeri da sleti na aerodrom u Nišu.

Međutim, kako javlja reporterka B92 iz Niša, nešto pre ponoći avion još nije sleteo. Brojne novinarske ekipe očekuju spasioce iz Rusije. Postoje indicije da ruski avion nije stigao zbog toga što ne može da prođe kroz rumunski vazdušni prostor. Podsetimo, Rumunija zabranjuje letove ruskih aviona zbog ne slaganja sa politikom koju Moskva vodi prema situaciji u Ukrajini.

Vlada Srbije je na današnjoj vanrednoj sednici uputila pismo Vladi Ruske Federacije, Evropskoj komisiji i Vladi Slovenije sa molbom za upućivanje humanitarne i tehničke pomoći za otklanjanje posledica poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: