BG: Preti katastrofa zbog smeća

Gradska čistoća odnela veći deo nagomilanog smeća sa beogradskih ulica na alternativne deponije. Međutim, problem i dalje postoji, deponija je blokirana.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 12.05.2014.

10:38

Default images

Meštani Vinče i Radmilovca nastavili su i danas protest na ulazu u deponiju u Vinči zahtevajući od Elektromreže Srbije da izmesti planiranu trasu dalekovoda na bezbednu udaljenost od njihovih kuća, škole, vrtića.

Protest traje već pet dana i kamioni gradske čistoće ne mogu da odvoze smeće na deponiju, već se traže alternativni pravci i smeće odvozi na deponiju u Obrenovcu, Pančevu, Rumi, ili Jakouo.

Nekoliko kamiona gradske čistoće tako se probilo do deponije u Vinči alternativnim pravcem, zemljanim putem preko Velikog Sela, ali je kiša onemogućila da se ovom trasom nastavi transport.

Učesnik protesta Dejan Milovanović rekao je Tanjugu da ih niko od nadležnih za ovih pet dana nije pozvao i da rešenje problema nije na vidiku. "Direktor Gradske čistoće je dao izjavu za medije da su pregovori u toku. Ne znam sa kim oni pregovaraju, nama se niko nije obratio", navodi Milovanović.

On kaže da će protest biti nastavljen dok se ne pronađe rešenje i ne ispuni njihov jedini zahtev da se dalekovod preseli na bezbednu udaljenost od kuća, škole, vrtića.

Iz Gradske čistoće apelovali su još jednom da se put do deponije odblokira, jer u suprotnom gradu preti ekološka katastrofa zbog nagomilanog smeća. Juče je veći deo nagomilanog smeća odnet iz Beograda, ali su stvorene nove količine tokom popodneva, noći i jutra, tako da ukoliko se problem hitno ne reši, Beograd će imati ozbiljan komunalni problem.

Elektromreža Srbije, koja gradi pristupni dalekovod za trafostanicu Beograd 20, saopštila je da taj dalekovod ni na koji način neće ugroziti zdravlje stanovnika i da dalekovod nije moguće izmeštati i da bi svaka promena trase odložila projekat za nekoliko godina.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: