Četvrtak, 01.05.2014.

08:00

Vlada: Državna uprava radi od 7.30

Vlada Srbije donela odluku da u ministarstvima i službama Vlade, Republičkom javnom pravobranilaštvu i javnim agencijama radno vreme počinje u 7:30 časova.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Radni dan se završava u 15:30 časova.

Ova odluka je doneta s ciljem postizanja bolje i efikasnije organzacije radnog vremena, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je u utorak da bi radno vreme u javnom sektoru trebalo da bude pomereno na pola osam ili osam sati, a ne kao što je bilo do sada - pola devet.

On je objasnio da je cilj te mere bolja efikasnost javnog sektora, ali i da se pokaže posvećenost i promena svesti prema radu i obavezama.

Najavljujući da ćeuredba o korišćenju službenih vozila biti doneta na sednici vlade 1. maja, Vučić je rekao i da nakon te odluke očekuje prve proteste zaposlenih u administraciji.

Vozila samo za najviše državno rukovodstvo

Tanjug
Vlada Srbije usvojila je danas i Uredbu o načinu korišćenja službenih vozila u svojini Republike Srbije, kojom je propisano da pravo na službeno vozilo visoke klase na stalnom korišćenju imaju predsednik Republike, predsednik Narodne skupštine, predsednik i potpredsednici Vlade, predsednik Ustavnog suda i predsednik Vrhovnog kasacionog suda.

Takođe, na današnjoj sednici Vlade Srbije, propisan je način racionalnog korišćenja službenih vozila, kako bi se postigle maksimalne uštede i obezbedila efikasnost u radu.

Prema nekim procenama, u vlasništvu države je više od 50.000 službenih automobila. Najmanje službenih automobila je, kako navode u Nemanjinoj 11, upravo na parkingu Vlade Srbije, a veći deo službenih vozila u posedu je javnih preduzeća i ustanova. Šta će biti sa nepotrebnim vozilima tek će se odlučivati.

"To je sledeći korak šta dalje raditi sa tim automobilima. Treba sprečiti zlouptrebe, a sa druge strane treba omogućiti da tamo gde je to neophodno za funkcionisanje - da ne trpi posao, zato su i naprevljeni određeni izuzeci, da razne službe koje moraju da funkcionišu da se utvrde kriterijumi po kojima se ti automobili koriste", kaže Dačić.

Pod posebnom lupom su javna preduzeća, pogotovo ona koja ima posluju sa gubicima, jer kako navode u Vladi država više ne može da bude fond za pokrivanje njihovih gubitaka.

Novak Nedić generalni sekretar Vlade

Vlada Srbije imenovala je danas Novaka Nedića za generanog sekretara Vlade.

Nedić ( 1982), iz ugledne pravničke porodice, diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Kao volonter pripravnik od 2005. do 2007. godine radio je u Trgovinskom sudu u Beogradu, Specijalnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu i kao pripravnik u Advokatskoj kancelariji Nedić, osnovane 1926. godine. U imenik Advokatske komore Beograda upisan je 2007.

Bavi privrednim i krivinnim pravom, a stekao je Sertifikat posebnih znanja iz prava deteta i krivično pravne zaštite maloletnih lica. Govori engleski jezik.

Njegov prethodnik na tom mestu Veljko Odalović imenovan je za generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: