Završeno konstutuisanje Skupštine

Formiranjem odbora i stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama danas je završeno konstituisanje Skupštine Srbije. U 15h nova sednica.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

11:05

Default images

Na njoj će se raspravljati o predloženim izmenama zakona o vladi i zakona o ministarstvima, čije je usvajanje preduslov za formiranje vlade.

Skupština je juče većinom glasova izabrala Maju Gojković za predsednicu skupštine.

Poslanici su izabrali i šest potpredsednika - Veroljuba Arsića i Igora Bečića iz SNS, iz redova demokrata Gordanu Čomić, koja je tu funkciju obavljala i u prethodnom sazivu, iz NDS Ninoslava Stojadinovića, iz SDPS Vladimira Marinkovića, a iz PUPS Konstantin Arsenović, koji je takodje bio potpredsednik u prošlom sazivu.

Predlog zakona o ministarstvima predviđa da će buduća vlada imati 16 ministarstava.

Buduća Vlada Srbije će, kako predlože zakon o ministarsrtvima, imati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nova vlada imaće i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo prosvete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo kulture i informisanja.

U izmenama Zakona o vladi predloženo je da predsednik vlade može da osnuje savete za ekonomski razvoj, za državne organe i javne službe.

U skupštini je prethodno održana komemoracija preminulom predsedniku PUPS Jovanu Krkobabiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: