Fabijus i Lavrov o krizi u Ukrajini

Ministri spoljnih poslova Francuske i Rusije Loran Fabijus i Sergej Lavrov dana su započeli razgovore u Parizu o rešenjima za krizu u Ukrajini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.03.2014.

12:25

Default images

Lavrov, koji je u nedelju šest sati razgovarao sa američkih državnim sekretarom Džonom Kerijem, rekao je da su se Rusija i SAD saglasile da treba naći zajedničko rešenje za krizu u Ukrajini, prenela je agencija Itar Tass.

Mi smo saglasni da radimo sa ukrajinskom vladom, ukrajinskim narodom u ostvarivanju mera u prioritetnim oblastima, kao što je obezbeđivanje prava etničkim manjinama, razoružavanje provokatora, sprovođenje ustavne reforme i održavanje slobodnih i fer izbora pod nepristrasnom međunarodnom posmatračkom misijom, rekao je Lavrov.

Lavrov je posle razgovora s Kerijem rekao da Rusija smatra da bi federalna Ukrajina bila ključ za pronalaženje rešenja.

Šef ruske diplomatije smatra da Ukrajine ne može da funkcioniše kao jedinstvena država i da bi trebalo da bude labava federacija regiona koji bi izabrali svoj sopstveni ekonomski model, jezik i religiju.

Rusija je u zategnutim odnosima sa Zapadom zbog situacije u Ukrajini, naročito od kako je Krim ušao u sastav Rusije posle održanog referenduma sredinom marta na tom poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: