Nije terorizam, već lični obračun

Napad na autobus “Autoprevoza” nije teroristički akt već obračun lične prirode, kažu u banjalučkom Centru javne bezbednosti (CJB)

Izvor: B92

Četvrtak, 13.03.2014.

18:21

Default images

Načelnik CJB Mladen Marić potvrdio je da, na osnovu do sada prikupljenih podataka, današnja eksplozija u gradskom autobusu "Autoprevoza", u kojoj je poginuo vozač Brano Topić, nije teroristički akt već obračun lične prirode.

Marić je naglasio da, uprkos angažovanju svih raspoloživih snaga CJB Banjaluka, počinilac još nije uhapšen, a da policija ima saznanja da je i ranije pretio nastradalom vozaču autobusa.

"Izvršilac je imao lični motiv da ovo uradi", naveo je Marić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci, istakavši da su došli do identiteta potencijalnog izvršioca, ali nije htio da potvrdi da li se radi o Željku Stevanoviću.

Potvrdio je, međutim, da su obavili pretres objekata u kojima je boravio osumnjičeni za jutrošnji bombaški napad, prenela je Fena.

"Još traju pretrage terena, svi raspoloživi kapaciteti su stavljeni na raspolaganje, kao i helikopterski servis koji je angažovan na području za koje sumnjamo da se skriva osoba koja je izvršila ovo krivično delo", precizirao je Marić.

Upućen je i apel svim putnicima iz autobusa, u koji je oko 10.45 sati bačena bomba na stanici prilikom ukrcavanja putnika, ili svedocima da se jave u najbližu policijsku stanicu ukoliko imaju relevatne informacije o ovom događaju.

Marić je istakao da je u momentu eksplozije u autobusu bilo oko deset putnika, od kojih su dva lakše povređena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: