Eksplozija na poligonu, dve žrtve

Dve osobe stradale u eksploziji prilikom krađe na poligonu za ispitivanje vojne bojeve municije i eksplozivnih sredstava kompanije "Sloboda Čačak".

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 16.12.2013.

11:40

Default images

Oni su stradali juče, u popodnevnim časovima, kada su ušli u poligon da bi sakupljali sekundarne sirovine i naišli na sredstva pripremljena za uništenje, koja su ostatak od ispitivanja na poligonu.

Kako se navodi u saopštenju "Sloboda" iz Čačka, došlo je do aktiviranja ubojnih sredstava, prilikom koga su dva lica smrtno stradala, a dva lica pobegla, što je utvrđeno pregledom video zapisa snimljenih kamerom na poligonu.

Tela nastradalih pronašli su jutros radnici kada su došli na posao.

Poligon u Miokovcima ima fizičko-tehničko obezbedjenje, kao i video nadzor.

Radnik obezbedjenja koji je tom prilikom bio na dužnosti registrovao je eksploziju, osmotrio teren i s obzirom da nije bilo požara obavestio je nadležne u "Slobodi" da je na poligonu sve u redu.

O ovom dogadjaju obavešteni su nadležni istražni organi i predstavnici MUP-a, koji su izašli na mesto eksplozije na poligonu navodi se u saopštenju.

Direktor kompanije "Sloboda" Zoran Stefanović rekao je rabuhe Tanjugu da se su NN lica ušla na poligon, verovatno radi kradje municije i da se dogodila nesreća kada su naleteli na neeksplodiranu granatu.

Na poligonu u Miokovcima, vrši se ispitivanje vojne bojeve municije i eksplozivnih sredstava.

Više o tome pogledajte u našem prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: