SPS: URS nameće jednoumlje

Kragujevački SPS saopštava da URS u tom gradu nameće jednoumlje i da predsednik Skupštine grada "ima istaknutu ulogu u kontinuiranoj politici protiv SPS".

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.11.2013.

16:33

Default images

"Naše učešće u vladajućoj kolaciji, zbog interesa građana, pretvorilo se u pokušaje uniformisanja misli i postrojavanja na gotovs. Iznošenje stavova koji nisu bili po volji, i zastupanje politike SPS-a, koalicioni partner sumnjičio je i svrstavao u izdaju, namećući na taj način jednoumlje", navedeno je u saopštenju gradskog odbora SPS.

Socijalisti navode da su više puta koalicione partnere upozoravali da se politika SPS utvrđuje u demokratskom procesu i tako postaje obavezujuća za članstvo.

To se, dodaje se u saopštenju, pokazalo i kada su odbili učešće na sednici Skupštine grada povodom prošlogodišnjih dešavanja na relaciji Gradska uprava-Policijska uprava, kada nisu želeli da se mešaju u rad državnih organa.

Objašnjavajući da je opredeljenje socijalista Kragujevca da svoje potencijale stavi u službu građana, socijalisti ocenjuju da je to opredeljenje zloupotrebljeno, i to ne prvi put od aktuelnog predsednika lokalnog parlemnta, kako kažu, kroz pokušaje iznošenja neistina i iskrivljenog predstavljanja, diskreditacije, omalovažavanja i etiketiranja Socijalističke partije u celini.

"Nasrtaj Saše Milenića na vladu Srbije i njegovo viđenje da Vlada koristi resurse države za rušenje vlasti u Kragujevcu, prinudili su nas da ne učestvujemo u daljem radu sednice gradske Skupštine po hitnom postupku koja je održana 22. novembra" , navedeno je u saopštenju gradskog odbora SPS u Kragujevcu.

"Prošlonedeljna erupcija besa, izliva mržnje i pozivanje na agresiju potvrđuju ispravnost našeg postupka da ne učestvujemo u radu te sednice", navedeno je u saopštenju.

Na poslednjoj redovnoj sednici, odbornička grupa vladajuće koalicije, okupljena oko Veroljuba Stevanovića potpredsednika URS-a, predložila je sazivanje sednice po hitnom postupku sa jednom tačkom dnevnog reda - izglasavanje nepoverenja predsedniku Skupštine Saši Milenića, takođe iz Ujedinjenih regiona Srbije.

U radu te sednice, na kojoj je tajnim glasanjem od od 87 odbornika 48 glasalo protiv razrešenja Milenića, nisu učestvovali odbornici SNS i DS, dok su je napustili odbornici koalcije koju predvodi SPS, izuzev predsednika gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Kragujevcu Radiše Uroševića koji je glasao.

Pošto mu je ukazano poverenje, Milenić je za skupštinskom govornicom prozvao lidera SPS Ivicu Dačića da je lično zvao kragujevačke socijaliste da se povuku iz parlamenta.

Milenić je, takođe, rekao i da svih 86 odbornika kragujevačke Skupštine pređe u SNS, a samo on ostane, niko drugi neće biti gradonačelnik osim Veroljuba Stevanovića, jer on (Milenić) predlaže gradonačelnika.

URS u Kragujevcu sa svojih 36 odbornika, ima većinu uz pomoć DS S - pet odbornika, Preokret - 6 odbornika i kolacija oko SPS -10 odbornika.

U opoziciji su SNS koja ima 16 odbornika, DS sa 10 odbornika. Gradska skupština ima i dva samostalna odbornika - Vladana Vučićevića koji je napustio Novu Srbiju, i Irenu Kojović, koja je takođe napustila NS, ali se potom vratila u tu stranku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: