Nedelja, 03.11.2013.

21:10

Jakšić: Žandarmerija lomila kutije

Poslanik DSS Marko Jakšić kaže da za incidente na biralištima u severnoj Mitrovici nisu odgovorni oni koji su pozivali na bojkot, već žandarmerija u civilu.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Jakšić je naveo da je aktivistima Štaba za bojkot izbora pomoćnik direktora policije Bratislav Dikić predlagao da polome kutije. On je na konferenciji za novinare kazao da je bojkot uspeo i da postoje informacije da su za incidente odgovorni žandarmi u civilu.

"Na biračkom mestu kod Medicinske škole nekadašnji komandant Žandarmerije Bratislav Dikić našim posmatračima ispred škole rekao je 'zašto ste vi pasivni, trebali ste da razbijete ove glasačke kutije, mi ćemo u tome da vam pomegnemo'", naveo je poslanik DSS.

Prema njegovim rečima, bojkot izbora je uspeo i nije postojao nikakav razlog da Štab za bojkot izbora naredi da se razbiju glasačke kutije.

Jakšić je dodao da su se tokom dana pojavile informacije da će pripadnici Žandarmerije u civilu da organizuju incidente i da je o tome odmah obavestio predstavnika OEBS-a Larija Milera koji je, kako je dodao, imao iste informacije.

Jakšić je dodao da Štab za bojkot izbora ima snimke sa svih izbornih mesta i da će ih uskoro objaviti, kao i da je Štab za bojkot izbora u poslednja dva dana upozoravao javnost da će biti incidenata.

"Imajući u vidu malu izlaznost koja po rezultatima CIK-a nije bila veća od dva odsto upozorio sam svojom izjavom medijima da onaj ko ima uspeha tokom predizborne kampanje i samih izbora, a to smo mi, ne pada mu na pamet da razbija kutije, to će pre svega da rade oni koji nisu
zadovoljni izlaznošću, rekli smo da će Žandarmerija u civilu i ostali pomagači da odrade ovako nečastan i bestidan posao", rekao je poslanik DSS-a.

Jakšić je naveo da je bojkot izbora na severu Kosova uspeo i da su u DSS zadovoljni.

Briselski sporazum je izdaja, rekao je na konferenciji za novinare Jakšić , koji smatra da je izlaskom na današnje izbore trebalo da Srbi "operu vlast od izdaje". Bojkotom gradjani nisu amnestirali vlast od odgovornosti koju ima, rekao je Jakšić, koji tvrdi da su oni koji su glasali bili ucenjeni poslom.

"Prethodna dva dana upozoravali smo na scenario u vezi sa incidentima i upozoravali smo da će doći do razbijanja (glasačkih) kutija", rekao je Jakšić.

"Danas već negde oko 15 časova imali smo nagoveštaja, a i društvene mreže su to objavile, da će žandarmerija na svoj način u civilu da faktički udje i porazbija biračke kutije", tvrdi Jakšić.

Kandidat Građanske inicijative "Srpska" za gradonačcelnika Kosovske Mitrovice Krstimir Pantić izjavio je ranije danas da postoje indicije da je za incidente u Kosovskoj Mitrovici odgovoran Marko Jakšić, funkcioner Demokratske stranke Srbije, koja je bila protiv učešća Srba na lokalnim izborima na Kosovu.

Pantić je rekao da je cilj incidenta, u kome su u Osnovnoj školi "Sveti Sava" razbijene glasačke kutije, bio da uspori napredak Srbije, a da Srbi sa KiM nestanu.

To je, dodao je on, cilj i kosovskog premijera Hašima Tačija, ali i poslanika Jakšića, kojem, kako je rekao, treba ukinuti imunitet i koji treba "da odgovara za sva zla koja je naneo srpskom narodu u proteklih 14 godina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: