LDP: Tadić da preuzme odgovornost

Odnos LDP prema Borisu Tadiću je uvek bio lišen nesporazuma iz prošlosti, objašnjavaju za Danas u LDP poziv na razgovore koji je Čedomir Jovanović uputio Tadiću

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.10.2013.

20:48

Default images

Naša je ambicija da za novi politički kontekst iskoristimo sve lične potencijale koji postoje, rekli su iz LDP.

"Odnos LDP prema Borisu Tadiću je uvek bio lišen nesporazuma iz prošlosti i na njega se uvek više gledalo kao na predsednika Srbije nego na lidera stranke. Poziv koji mu je upućen je poziv koji je usmeren ka čoveku koji je ovu zemlju vodio osam godina i zbog poštovanja prema građanima koji su za njega glasali. Naša je ambicija da za novi politički kontekst iskoristimo sve lične potencijale koji postoje. Upravo zbog toga je predsednik LDP rekao da bi za Srbiju bilo korisnije da Tadić, umesto što deli lekcije iz inostranstva, preuzme teret odgovornosti koji je ostao iza njega“, ističu u LDP.

Aleksandra Jerkov, portparolka DS, kaže za Danas da Tadić kao počasni predsednik DS vrlo aktivno učestvuje u radu svih stranačkih organa.

"Tadić učestvuje u kreiranju politike demokrata, prisutan je na svim sednicima Glavnog odbora i u Predsedništvu. Zbog toga mislim da nema potrebe da ga predsednik LDP poziva da se uključi aktivno u politički život", zaključuje Jerkovljeva.

Svestan sam dramatične situacije u kojoj se nalazimo, nije mi potreban poziv Čedomira Jovanovića da bi mi ukazao na to, kaže bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

DS je održao sednicu užeg sastava Predsedništva na kojoj je, pored ostalog, bilo reči i o predlogu platforme o saradnji sa Liberalnodemokratskom partijom.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović najavio je da bi već ove nedelje odnos te partije sa Demokratskom strankom mogao dobiti jasniji izraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: