Sreda, 25.09.2013.

18:45

Mrkić: Srbija je tražen sagovornik

Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić ocenio da je Srbija tražen sagovornik na svetskoj sceni i da se njeni predlozi ozbiljno uzimaju u obzir.

Izvor: Tanjug

Default images

Mrkić je, u pauzi zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, ponovio stav predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je posle susreta sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom rekao da je sada "mnogo prijateljskija atmosfera nego što je bila prošle godine kada je otpočeo svoj mandat".

Mrkić je ponovio stav predsednika Srbije Tomislava Nikolića, koji je posle susreta sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom rekao da je sada "mnogo prijateljskija atmosfera nego što je bila prošle godine kada je otpočeo svoj mandat".

"Mogao bih i da pojačam taj stav, jer u svim kontaktima, a ima ih stvarno puno, mi smo tražen sagovornik i sve ono što imamo kao predlog vrlo se ozbiljno uzima u obzir, a do pre par godina nije bio takav slučaj", rekao je Mrkić za Tanjug.

On se danas sastao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, sa kojim je bilo reči o predstojećoj poseti predsednika Vladimira Putina Srbiji.

"Razgovarali smo o tome kako idu pripreme za dolazak predsednika Putina u posetu Beogradu. Radimo na tome da sve pripremimo kako treba da bi što pre usledila poseta, nadamo se pre kraja ove godine", dodao je Mrkić.

On je tokom dana razgovarao i sa šefom britanske diplomatije Vilijamom Hejgom, hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić, a kako kaže, "nakratko se sreo i sa Enverom Hodžajem iz prištinskih vlasti", kome je izneo probleme koji postoje u vezi sa organizovanjem izbora.

"Objasnio sam mu koji nas njihovi stavovi sprečavaju da to uradimo onako kako je dogovoreno u Briselu", naveo je šef diplomatije Srbije i dodao da će o tome možda još biti reči kako bi ti izbori bili potpuno usklađeni sa onim što je dogovoreno.

Mrkić je juče razgovarao sa šefovima diplomatije Omana, Turske, BiH i Albanije, a sastao se i sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

17 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: