Sreda, 28.08.2013.

16:07

Ne zna se šta pričaju Dačić i Tači

Borko Stefanović kaže da iako nisu poznati detalji razgovora Dačić-Tači, ali da se registracija birača obavlja na dokumentima s grbom "Republike Kosovo".

Izvor: Beta

Default images

"Ako kažu da su listići za glasanje statusno neutralni kao što sad objašnjava (savetnik predsednika Srbije) Marko Djurić, da li je tačno da registracioni list onda nije statusno neutralan", kazao je šef poslaničke grupe DS-a povodom jučerašnjeg razgovora Dačića i Tačija u Briselu.

Prema njegovim rečima, krajnje je vreme da vlast u Srbiji prestane da zamajava gradjane jer stalno izbegava da im kaže punu istinu.

"To je ono što je, čini mi se, mnogo veći problem, kao što je problem što i dalje ne znamo da li je Kosovu dat (medjunarodni telefonski prefiks) 383 ili nije dat", kazao je Stefanović, koji je i bivši šef pregovaračkog tima u dijalogu s Prištinom.

Dačić i Tači juče su u Briselu razgovarali o lokalnim kosovskim izborima 3. novembra, telekomunikacijama i energetici. Sastanak je završen bez konkretnih rezultata, ali su obojica navela da ima napretka. Dačić je ranije kazao da za Srbiju nije prihvatljivo da na glasačkim listićima bude grb Kosova.

Stefanović je dodao da u Srbiji niko zapravo ne zna sadržaj bilo kog razgovora Dačića sa Tačijem.

"Ako postoji iko u Srbiji neka izadje javno i kaže o čemu je Dačić juče pričao s Tačijem i koji je bio rezultat s obzirom da jedni kažu da je postignut rezultat, a onda drugi kažu da nije postignut rezultat", kazao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se haos: Evakuisano 800.000 ljudi

U Bangladešu je evakuisano gotovo 800.000 ljudi iz ugroženih područja pred dolazak jakog ciklona koji se formirao iznad Bengalskog zaliva, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje.

12:28

26.5.2024.

1 d

Podeli: