Đukić Dejanovićeva: Ja ostajem

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da će ostati ministarka zdravlja, dok njene stranačke kolege Žarko Obradović i Milutin Mrkonjić odlaze iz vlade.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 01.08.2013.

13:07

Default images

Đukić-Dejanovićeva je novinarima u Medija centru u Beogradu rekla da se Ministarstvo zdravlja suočava sa mnogim problemima, a kao jedan od prioriteta je pomenula regulisanje nabavke lekova.

Ministarka je rekla da centralizovana nabavka lekova za cilj ima da predupredi korupciju, ali je dodala da ona nikako ne sme da dovede do toga da se građani osećaju nesigurno i da se pitaju da li će biti dovoljno lekova.

Kako je navela, prioritet Ministarstva je i da se približe privatni i državni zdravstveni sektor kako bi se građanima obezbedili što bolji uslovi lečenja.

Govoreći o svojim kolegama koji odlaze iz vlade, Đukić-Dejanovićeva je rekla da postoje mnoge pozicije sa kojih Mrkonjić i Obradović mogu da doprinesu svojom stručnošću.

"Njihovo iskustvo i izuzetni rezultati dobro će doći i u radu novih ministara", rekla je ona i dodala da je Obradović i profesor na Univerzitetu Megatrend i da dobro poznaje visoko obrazovanje.

Đukić-Dejanovićeva je rekla da je i njen drugi kolega iz stranke, Milutin Mrkonjić, kako kaže, mnogo učinio za izgradnju koridora.

Podsetimo, Predsedništvo Socijalističke partije Srbije odlučilo je, u razgovorima o rekonstrukciji vlade, da Žarko Obradović više neće biti ministar prosvete, dok je ministar Mrkonjić ranije sam najavio da odlazi iz vlade.

Prema njenim rečima, posle rekonstrukcije vlade moraće da se menjaju Zakon o ministarstvima i Zakon o vladi i da će oni regulisati šta će biti sa državnim sekretarima i pomoćnicima ministara iz redova URS-a.

"Za slučaj da ministar podnese ostavku državni sekretari nemaju više te funkcije. Kod rekonstrukcije vlade videćemo na koji način će Zakon o ministarstvima i Zakon o vladi, koji se moraju menjati, regulisati ta pitanja", naglasila je ona. Ministarka zdravlja je dodala da su u tom ministarstvu jedan državni sekreta i dva pomoćnika iz redova URS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: