"Puno očekujem od rekonstrukcije"

Potpredsednik SPS Aleksandar Antić izjavio je da mnogo očekuje od rekonstrukcije Vlade i da su potrebni najspremniji igrači da odigraju u punom evropskom ritmu.

Izvor: B92

Petak, 26.07.2013.

00:56

Default images

Antić je istakao da je pred Vladom ozbiljan posao, jer treba stvoriti uslove da građani bolje žive.

On je u četvrtak na jagodinskoj televiziji "Palma plus" rekao da od rekonstrukcije očekuje mnogo ne zato što vlada nije dobro radila, jer smatra da je radila odlično, već zato što je pred Srbijom žestoka utakmica.

"Pred nama žestoka utakmica i u toj žestokoj utakmici moramo da nađemo najspremnije igrače koji mogu da odigraju u punom evropskom ritmu", rekao je Antić, koji je i predsednik Skupštine grada Beograda.

On podseća da je Srbija država sa starom evropskom tradicijom, ali da je iz raznih razloga i zbog tužnih epizoda koje je imala kroz istoriju, danas na repu evropskih zbivanja. Antić, međutim, ukazuje na to da smo konačno dočekali dobru vest - otpočinjanje procesa pregovora sa EU.

"To je jedan veliki rezultat koji je ova vlada postigla", smatra Antić ocenjujući da najviše zasluga za to imaju premijer Ivica Dačić, kao i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Antić ukazuje i na to da Srbija vreme mora maksimalno da iskoristi, ne samo da se pregovori ubrzaju, već i da iskoristi mogućnosti korišćenja pretpristupnih fondova.

Govoreći o funkcionisanju vlasti u Beogradu, Antić je istakao da "vlast funkcioniše", ali da su se priče o prekomponovanju loše odrazile na njen rad, gradsku upravu, javna preduzeća, jer takvi sistemi ne podnose nestabilnost.

Koalicija SPS, PUPS, JS radi svoj posao najozbiljnije i u korist građana, istakao je Antić.

Govoreći o razvoju Beograda, on je ocenio da Beograd mora mnogo više da iskoristi potencijal dve reke, jer je to nešto što može da otvori perspektivu razvoja cele Srbije i privlačenja investitora iz celog sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: