Kosovo na samitu Jugositočne Evrope

Kosovo je pozvano na Samit šefova država ili vlada procesa saradnje Jugoistočne Evrope, koji se održava u Ohridu, piše portal Koha.net.

Izvor: B92

Subota, 18.05.2013.

12:40

Default images

Kako se navodi, uprkos insistiranja srpske strane da Kosovo ne bude prisutno na ohridskom samitu, ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj je dobio poziv za učešće Vlade Kosova na tom samitu.

Nezvanično se saznaje da će samitu prisustvovati šef kosovske diplomatije.

Makedonija je priznala Kosovu kao nezavisnu i suverenu državu i poštujući potrebu za razvoj i jačanje bilateralnih odnosa između dve zemlje našla je za shodno da Kosovo kao susedna zemlja bude učesnica Samita u Ohridu na kojem će učestvovati predstavnici vlada zemalja regiona, piše Žurnal na koji se poziva Koha.net.

Inače, samit je poslednja aktivnost tokom jednogodišnjeg predsedavanja Makedonije tom regionalnom incijativom i na njemu će učestvovati i komesar za proširenje Evropske unije Štefan File.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: