Kadirov: SAD krive za tragediju

Čečenski lider Ramzan Kadirov kritikovao je američku policiju zbog ubistva Čečena osumnjičenog da je izvršio bombaški napad na bostonskom maratonu.

Izvor: B92

Petak, 19.04.2013.

21:45

Default images

On tvrdi da je za napad koji su, kako se sumnja, izvršila dvojica Čečena – Đohar i Tamerlan Carnajev - krivo vaspitanje u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Puteve zla treba tražiti u SAD", kaže Kadirov u komentarima objavljenim na internetu nakon što je policija ubila Tamerlana Carnajeva i nastavila potragu za njegovim bratom Đoharom koji je takođe osumnjičen za bombaški napad u Bostonu.

"Braća su odrasla i studirala u SAD i njihovo ponašanje i verovanje su formirani tamo", istakao je Kadirov i dodao da je "uzaludan bilo kakav pokušaj pravljenja veze između Čečenije i Carnajeva".

Kadirov, pro-ruski lider čije su tajne službe optužene za zloupotrebu ljudskih prava - otmice i mučenja, postavio je pitanje zašto američka policija nije bila u stanju da uhapsi Tamerlana Carnajeva, prenosi agencija Rojters.

"Očigledno da je specijalnim službama bio potreban rezultat po svaku cenu da bi se smirilo javno mnjenje", zaključio je Kadirov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: