Dodeljene nagrade za najuspešnije

U Novom Sadu su dodeljene godišnje nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za najuspešnije pojedince, preduzetnike i institucije u Srbiji.

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

00:29

Default images

Između ostalih, za društvenu odgovornost nagrađen je Veran Matić.

Dogovorena je i saradnja Fonda B92 i Elektro-Vojvodine, koja bi za rezultat trebalo da ima pobedu u Bici za porodilišta na teritoriji cele Vojvodine.

"Nalazimo se u prostorijama Matice Srpske koja izdaje najstariji srpski časopis 'Letopis Matice Srpske' još od 1825.godine. Moram i zbog toga da apelujem da se odmah promeni odnos prema kulturi u našoj zemlji jer sa ovim izdvajanjima uskoro nećemo imati ni časopise, ni pozorišne predstave, muzička dela...I ne samo država, već i donatori treba u većoj meri da se okrenu doniranju kulture jer ona u osnovi utiče na izgradnju i formiranje jednog društva", istakao je Veran Matić.

Ličnost godine u Srbiji 2012. godine je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a u njegovo ime, nagradu je primio državni sekretar u ministarstvu odbrane Zoran Đorđević.

Među nagrađenima su, između ostalih, i najbolji menadžer Ninko Tešić, generalni direkor Impol Seval Sevojno, za najboljeg privrednika proglašen je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko, dok je Miodrag Kostić, direktor MK Grupe proglašen za najboljeg industrijalca.

Oni su svoj put do vrha pronašli, a dodela nagrade Kapetan Miša Anastasijević je samo završna manifestacija i priznanje za njihov dosadašnji rad, pa su tako samo neki od nagrađenih i lider kreativne misli Miša Lukić iz kompanije “Leo Burnett” iz Beograda, kao i Miloš Đurković, generalni direktor kompanije “Hewlett Packard”.

Od institucija, nagrađene su Pećka patrijaršija, Matica Srpska i Tehnička škola u Požegi“ i Agenciju za privredne registre, za doprinos razvoju preduzetništva u Srbiji.

Naj žena u Srbiji je, prema mišljenju žirija, Isidora Žebeljan, muzička umetnica, za očuvanje tradicije i humanitarni rad nagrađena je princeza Jelisaveta Karađorđević, a dr Meho Mahmutović, gradonačelnik Novog Pazara, za doprinos razvoju lokalne samouprave Srbije.
Foto: Mileta Mirèetiæ
Priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" se dodeljuje u okviru projekta "Put ka vrhu", a predsednik žirija za dodelu ove prestižne nagrade je profesor dr Ilija Ćosić, bivši dekan fakulteta Tehničkih nauka u Novom Sadu.

Za društvenu odgovornost nagrađen je Veran Matić - za akcije Bitka za bebe, Bitka za porodilišta i Bitka za Urgentni centar. U danu kada je stiglo ovo priznanje, dogovoren je nastavak borbe za vojvođanska porodilišta.

“Menadžment Elektovojvodine pozvao me je da razvovaramo o mogućnostima organizovanja jednog dobrotvornog skupa, kojim bi se prikupila veća količina novca za našu akciju “Bitka za porodilišta”. Mi smo predložili da se takav jedan skup organizuje što pre, da se pozovu svi privrednici, lokalne samouprave i svi oni koji imaju novca, a žive u Vojvodini. Treba još oko 220 hiljada evra da bi sva porodilišta u Vojvodini bila opremljena”, rekao je Matić.

Veran Matić je podsetio da je biznismen Milan Popović ove godine dobio nagradu “Kapetan Miša Anastasijević” u kategoriji najhumaniji čovek Srbije i pozvao ostale uspešne privrednike, naročito sa teritorije Vojvodine, da se priključe saradnji Fonda B92 i Elektrovojvodine, kako porodilištima u Vojvodini ne bi nedostajao nijedan aparat koji čuva život I spasava sve naše bebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: