"Garancije da se pogrom ne ponovi"

Premijer Ivica Dačić kaže, povodom godišnjice martovskog pogroma na Kosovu, da međunarodna zajedica mora da garantuje da se to neće ponoviti.

Izvor: B92

Subota, 16.03.2013.

16:41

Default images

Predsednik Vlade Srbije izjavio je da je to događaj koji se mora čuvati u sećanju, pogotovo zato što se zločin nad Srbima i srpskom kulturnom baštinom dogodio u prisustvu međunarodnih snaga.

"To treba da bude pouka da međunarodne snage moraju da garantuju mir i bezbednost za sve žitelje Kosova i Metohije kako se to ne bi ponovilo u budućnosti", rekao je Dačić novinarima u Nišu.

Prema njegovim rečima, potrebne su čvrste međunarodne garancije za bezbednost Srba na Kosovu, kao što su te garancije potrebne i u dijalogu Beograda i Prištine.

"Mi ne možemo sada da idemo na dogovor sa Prištinom a da za deset godina neko dođe i kaže da taj dogovor ne važi, zato su nam potrebne međunarodne garancije", objasnio je Dačić, koji će sutra učestvovati na komemorativnoj akademiji u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom devetogodišnjice martovskog nasilja na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: