Dvojici Pantera sude u Švajcarskoj

Dvojici Srba, pripadnika međunarodne bande kradljivaca nakita "Pink panter", biće suđeno u Švajcarskoj zbog krađa počinjenih u toj zemlji.

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2013.

18:18

Default images

Jedan od njih, star 34 godine, koji je uhapšen u Turskoj po međunarodnoj poternici, biće izručen Švajcarskoj da bi prisustvovao suđenju, navela je policija.

On je optužen za oružanu pljačku radnje koja prodaje satove i nakit u mestu Šafhauzen, u martu 2011. Plen vredan oko 1,8 miliona švajcarskih franaka (1,96 miliona dolara ili 1,46 miliona evra) nikada nije pronađen.

Drugi Srbin, star 37 godina, uhapšen je u Crnoj Gori i izručen je Švajcarskoj prošle godine.

On je navodno bio vozač tokom bega u dve pljačke - u Šafhauzenu i u Lozani, aprila 2010.

U pljački u Lozani lopovi su otišli sa satovima i nakitom vrednim pola miliona švajcarskih franaka (545.000 dolara ili 407.000 evra), koji takođe nikada nisu pronađeni.

Francuska agencija navodi da su pripadnici "Pink pantera" bili članovi paravojnih formacija i s prostora bivše Jugoslavije.

Banda je dobila ime "Pink panter" kada su britanski detektivi svojevremeno pronašli dijamantski prsten, sakriven u kutijici kreme za lice, što ih je podsetilo na situaciju iz čuvene filmske komedije Pitera Selersa iz 1963. "Pink panter".

Ova banda je postala svetski poznata po tome što je tokom protekle decenije pokrala nakit u vrednosti od nekoliko stotina miliona dolara u oko 30 zemalja.

Delovala je nedodirljivo sve dok tokom poslednjih godina nije uhapšeno nekoliko njenih članova u različitim zemljama, među kojima su Francuska, Grčka, Italija i Japan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: