Kipar podržava Srbiju na putu ka EU

Kipar podržava nastavak evropskog puta Srbije, istaknuto je tokom sastanka Aleksandara Vučića i ministra odbrane Kipra Demetrisa Eliadesa.

Izvor: B92

Utorak, 25.09.2012.

18:52

Default images

Kipar, takođe, neće priznati nezavisnot Kosova.

Vučić je naglasio potrebu za razvojem vojno-ekonomske saradnje, predložio izvoz našeg naoružanja i municije na Kipar i pozvao kiparskog kolegu da poseti fabrike namenske industrije u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

On je izrazio zahvalnost Vlade Srbije za principijalni stav Kipra u odnosu na kosovsko pitanje i istakao važnost kiparske podrške u procesu priključenja Srbije Evropskoj uniji.

"Srbi su ne samo dobri partneri, nego i prijatelji i to je stav celog naroda, a ne samo kiparske vlade", rekao je Eliades i naglasio podršku Srbiji na putu ka EU.

On je istakao da Kipar nikada neće priznati Kosovo i da je to pitanje principa, ali i međunarodnog prava.

Eliades je iskazao pesimizam povodom rešavanja kiparskog pitanja i zahvalio je ministru Vučiću na učešću pripadnika Vojske Srbije u mirovnoj misiji UN na Kipru istakavši da su srpski vojnici među najboljima.

Vučić je ovim sastankom započeo trodnevnu posetu Kipru, gde učestvuje na sastanku ministara odbrane Evropske unije, gde će na marginama sastanka imati bilateralne susrete sa osam ministara odbrane zemalja Evropske unije i zemalja kandidata.

Tokom posete, Vučić će posetiti i kontingent Vojske Srbije angažovan u mirovnoj operaciji UN na Kipru i sastati se sa šefom Misije i načelnikom štaba mirovnih snaga, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: