U Vranju služen parastos četnicima

Danas je u Vranju, sedmu godinu za redom, u Crkvi Svete Petke na Šapranačkom groblju, služen parastos pripadnicima Srpskog četničkog pokreta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

20:25

Default images

„Mi nismo pripadnici ni političkih partija niti udruženja građana. Mi smo poštovaoci dela naših slavnih predaka, na koje smo jako ponosni i za pomen duša njihovih došli smo ovde da im zapalimo sveće“, kazao je Siniša Antonijević, policijski inspektor iz Vranja, inače istraživač gerilskih pokreta.

On je podsetio da je vranjski odbor Srpskog četničkog pokreta počeo da funkcioniše 1903. godine, kada su se u noći između 1. i 2. septembra, u zgradi tadašnje osnovne škole, okupilo 30 najuglednijih Vrnjanaca i da im nikada nije bila bitna politicka pripadnost, već samo patriotizam.

Parastosu su prisustvovali gradonačelnik i zamenik gradonačelnika Vranja Zoran Antić i Bojana Veličkov, brigadni general Milosav Simović, komandant 4. brigade Kopnene vojske Srbije, zati Slađan Velinović, načelnik Policijske uprave u Vranju, predstavnici politickih partija i građani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: