Odloženo glasanje o Siriji u UN

Savet bezbednosti UN odložio je za sutra ujutru glasanje o nacrtu rezolucije zapadnih zemalja o Siriji, kojom se sirijskom režimu preti uvodjenjem sankcija.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2012.

17:58

Default images

Specijalni izaslanik UN i Arapske unije Kofi Anan zatražio je od Saveta bezbednosti UN da odloži za planirano glasanje o nacrtu rezolucije o Siriji.

Ovom rezolucijom tapadnih zemalja o Siriji se preti uvođenjem sankcija sirijskom režimu, zbog navodnih nagoveštaja da bi mogao da pridobije Rusiju za rezoluciju, javljaju agencije.

"Glasaćemo sutra ujutru", potvrdio je ambasador Velike Britanije u UN Mark Liol Grant.

Anan je ranije danas zatražio odlaganje glasanja zbog navodnih nagoveštaja da bi mogao da pridobije Rusiju za rezoluciju, javljaju agencije.

"Specijalni izaslanik Anan zatražio je odlaganje današnjeg glasanja o nacrtu rezolucije. Sa kolegama kopartnerima (rezolucije) razmatramo taj zahtev", navedeno je na Tviteru britanske misije pri svetskoj organizaciji, navodi Rojters.

"Anan smatra da je još moguće postići kompromis s Rusijom o rezoluciji", rekao je neimenovani diplomata u Njujorku za agenciju AFP.
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je izjavio da Rusija neće dozvoliti da bude usvojena rezolucija koja bi značila podršku UN-a sirijskoj revoluciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: